четвер, 9 березня 2017 р.

" Ми Тебе не забули, Тарасе"



В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, памятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. 203 роки минули з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. Вся творчість Шевченка вчить жити по правді, бачити красу людини в її душевному благородстві й готовності робити іншим  добро.

9 березня 2017 року  в бібліотеці відбулась літературно-мистецька година з нагоди 203-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка « Ми Тебе не забули, Тарасе». Свято підготували завідуюча бібліотекою В. Кінащук та директор БНТД О. Балан.
Ведучою свята була Анастасія Воробець. 
Звучала співана поезія з вуст Анни Вентонюк «Вітре буйний» та « На високій дуже кручі».

Анастасія Броско читала вірш «Розмова з Шевченком» сучасного автора.
Декламували твори Т. Шевченка читці А. Вакарюк, О. Тюфтій, А. Гринчук, Ю. Берегеч: « Ой три шляхи широкії», « Мені тринадцятий минало», «Заповіт», « Реве та стогне Дніпр широкий».
Про життя і творчість українського генія розповіли зав. бібліотекою Віра Кінащук та директор Оліяна Балан.
Присутні переглянули віртуальну виставку « Не вмирає душа наша…» та книжкову виставку « Шевченко – вічний як народ». Завідуюча бібліотекою провела вікторину по творчості Т. Шевченка та зробила огляд книжкової виставки.
Друга частина заходу була присвячена 100-річчю української революції 1917 – 1921 рр.
Зав.бібліотекою розповіла, що Україна на своєму шляху зазнала багато переломних моментів історії. Одним із них була Українська революція 1917-1921 років. 4 березня 1917 року у Києві було проголошено утворення Української Центральної Ради. Головою УЦР обрано Михайла Грушевського.
В умовах загальнонаціонального піднесення Центральна Рада зробила рішучий крок у розбудові української державності. З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі Президент України проголосив 2017 рік Роком Української революції 1917-1921 років.
Присутні мали змогу переглянути відеоролик «Шляхами Української революції»
По закінчені заходу зав. бібліотекою Віра Кінащук зазначила, що пройшовши тернистий шлях до свободи, Україна вибудувала свою незалежність. Але ідея національної єдності й сьогодні є вкрай актуальною. І зазначила, що уроки історії треба пам'ятати.





             

                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар