четвер, 3 грудня 2020 р.

3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу.

 На їхню долю випали важкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу та непохитну віру в життя.

Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я, не повинні  забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги.

Тож не залишаймося байдужими!

В бібліотеці експонується книжкова виставка:

"Раз добром зігріте серце,

вік не охолоне"

Тут представлено нові законодавчі документи з питань життєдіяльності інвалідів, інформація про медико-реабілітаційні центри в Україні і за кордоном, про соціальні, психологічні і педагогічні заклади, які займаються проблемами інвалідів та інші матеріали.

  Турбота

 


Немає коментарів:

Дописати коментар