середу, 9 грудня 2020 р.

10 грудня - Міжнародний день прав людини

10 грудня 1948 Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості - рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші. У Декларації заявлено також, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх раси, статі, мови, релігії тощо.

У 1950 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 10 грудня Днем прав людини з метою залучення уваги людей в усьому світі до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів. Нині чимало країн включають основні положення Декларації в своє базове законодавство і конституції.

В бібліотеці оформлена виставка-інформація “Я маю право знати”. Користувачам  цікаво і корисно дізнатися про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки.

За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся також до відділу 

“Глибоцьке бюро правової допомоги” 

Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 


(смт. Глибока вул. Борцям за волю України, 2а (вхід з двору)

 або за телефоном  (03734) 2-41-40), 0988390729, 0955360786, 0979218018. 

Також можна скористатися послугою Skype, набравши 

«Глибоцьке бюро правової допомоги», або «hlybotske@legalaid.cv.ua».  

Немає коментарів:

Дописати коментар