вівторок, 1 грудня 2020 р.

1 грудня – Всесвітній День боротьби зі СНІДом

      У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла резолюцію, в якій 1 грудня офіційно оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. У цей день, який щороку відзначається по всьому світу, поширюється інформація про ВІЛ-інфекцію та її кінцеву стадію СНІД, про те, яким чином передається дана інфекція, методи її профілактики та лікування, а також про необхідність толерантного відношення суспільства до ВІЛ-інфікованих людей.

Кожний громадянин України має права гарантовані Конституцією нашої держави. ВІЛ-позитивні люди – громадяни нашої країни, права яких також захищає держава. Вони мають усі права громадянина на: освіту, роботу, відпочинок і дозвілля, толерантне ставлення, повагу, повноцінне життя!

Неможливо інфікуватися ВІЛ у побуті, через посуд, постіль, рушники, під час обіймів, рукостискань і від укусів комах, що підтверджує безпечність спілкування із ВІЛ-інфікованими людьми.

    Розвиток епідемії потрібно зупинити і повернути назад. Це завдання мають вирішувати усі. Уже зараз є певні успіхи щодо продовження життя хворих на СНІД, намічаються тенденції позитивного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом. Всі разом ми зможемо привернути увагу до цієї проблеми та подолати епідемію якомога швидше, чим збережемо здоров’я своє та своїх близьких і рідних.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар