вівторок, 20 серпня 2019 р.

Вікуся в бібліотеці


У кожній людині маленьке сонце, дайте йому розігрітися.
В кожному жага - знань, вгамуйте її книгами.
                                                       Сократ

Захопити дитину читанням – завдання не просте. Новітні дослідження доводять: читання книжок сьогодні не є дуже популярним заняттям.
Уже при першій зустрічі дитини потрібно її здивувати, зацікавити книгою, усіма доступними засобами, якими володіє бібліотека. На любому заході, який проводиться бібліотекою, головним героєм повинна бути книга, тільки  тоді будуть і читачі, а не глядачі і учасники.

 В цю літню спеку до нас у бібліотеку завітали читачі надзвичайні! Це наша мила Вікуся із своєю мамою. Вікі тільки 4 рочки, а вона вже пережила дуже багато. Їй було поставлено діагноз «Двобічна сенсоневральна глухота». Віка була  прооперована в листопаді 2018 року на одне вушко, а у серпні цього року – на друге. Завдяки підтримці та допомозі добрих та небайдужих людей, вона ввійшла у світ звуків. Віка пройшла нелегкий шлях - це підключення до слухового апарату,  реабілітація, безперервні заняття з сурдопедагогами. Але вона розумна, жвава і весела дівчинка. В неї все вийде.
Їй було дуже цікаво ознайомитись з бібліотекою та Будинком культури.
А згодом  вона прийшла зі своєю сестричкою Софійкою. Завідуюча бібліотекою розповіла їм дуже багато цікавого, ознайомила з виставками «Книжковими стежками» та «Умілі рученята» і подарувала книжечки. А ще запросила їх стати членами клубу за інтересами «Умілі рученята»
Вони були дуже задоволені і пообіцяли часто відвідувати нашу бібліотеку.


                       














Немає коментарів:

Дописати коментар