четвер, 29 серпня 2019 р.

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


Сьогодні - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Його відзначатимуть щорічно 29 серпня.
Відповідний Указ № 621/2019 Глава держави підписав 23 серпня.
Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Тим часом, президент Росії Володимир Путін, граючи роль миротворця, 29 серпня запропонував проросійським бойовикам відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Насправді путінський «зелений коридор» став для наших військових справжньою дорогою смерті, адже тоді загинуло чимало українських військових.
Саме 29 серпня на Донбасі, за даними Міноборони, загинули 223 наші бійці - найбільше, ніж будь-коли.
За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому "зеленому коридорі" 366 українських воїнів загинуло, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.
Вони назавжди залишаться в нашій пам’яті та в наших серцях!
Ми завжди пам'ятатимемо Українських воїнів, які за майбутнє нашої держави, за майбутнє наших дітей віддали найдорожче своє життя.
Пам’ятаємо і шануємо Героїв!



Бібліотека запрошує користувачів ознайомитися з матеріалами виставки
 "За Україну, за її волю"






Немає коментарів:

Дописати коментар