середу, 8 травня 2019 р.

День пам'яті та примирення


В Україні сьогодні відзначається День пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни 1939-1945 років.
Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни
8 травня 2019 року 0 13:00 год. культпрацівники Старововчинецького БНТД та бібліотеки спільно з ліцеєм провели годину памяті «Память про вас в нашім серці жива».

Ведучі заходу іще раз пригадали присутнім  про мільйони людей, життя  яких забрала Друга світова війна. Згадали наших односельчан, які не повернулися до своїх родин з поля бою, а також тих земляків, які зараз , не шкодуючи свого життя захищають неньку – Україну. Вони з гідністю несли і несуть бойову службу в лавах Збройних Сил України.
Було вшановано пам'ять всіх загиблих захисників України, тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, хвилиною мовчання та покладено квіти до  Обеліска слави.
З вітальним словом до присутніх звернувся сільський голова П. Р. Остафійчук.
Також вручив учаснику АТО Юрію Кушніру нагороду Президента України «За участь в антитерористичній операції».
У виконанні Анни Вентонюк, О. Тюфтій та О. Рокочі прозвучали пісні «Плакала калина», «Перемога», «Маки червоні».
Читці декламували вірші про війну. В залі була оформлена книжкова виставка.






 Щоб більш детальніше ознайомитися з матеріалами по даній тематиці, ми запрошуємо Вас до книжкової виставки « Їм у віках судилося безсмертя», яка оформлена в нашій бібліотеці.

А ще пропонуємо переглянути віртуальну виставку « Війні немає забуття»




Немає коментарів:

Дописати коментар