пʼятницю, 17 травня 2019 р.

18 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.
Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.
З підписанням та ратифікацією у 2014 році Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відносини сторін почали розбудовуватися у якісно новому форматі політичної асоціації та економічної інтеграції.
З нагоди святкування Дня Європи в Україні у бібліотеці організована книжково-ілюстративна виставка під назвою «Євроінтеграція України: реалії, необхідність, перспективи».
Користуючись матеріалами виставки, читачі зможуть ознайомитись з історією утворення ЄС, подивитись ілюстрації та прочитати кращі художні твори про Європу.


Немає коментарів:

Дописати коментар