середу, 4 квітня 2018 р.

Майстер-клас з написання писанки


Напередодні одного з найбільших християнських свят – Воскресіння Христового, 4 квітня для учасників клубів за інтересами «Веселка» та « Умілі рученята»   культпрацівниками Старововчинецького БНТД та бібліотеки було організовано та проведено майстер-клас по виготовленню писанок «О, писанко! Ти символ України! Любові й миру вірна берегине»     
Директор БНТД О. Балан розповіла легенди про писанку, про традиції написання писанки притаманні саме майстрам нашого села.

Зав. бібліотекою В. Кінащук презентувала книгу Н. М. Суруджій «Писанки наших бабусь». В книзі представлена безцінна етнографічна робота – взірці більше 1700 писанок Буковинських бабусь, які зібрав і замалював акварельними фарбами художник, воїн УПА, в’язень концтаборів, письменник, етнограф Ю.Д. Ференчук.
Своїми  знаннями та умінням писати великодню писанку з  учнями  поділилася жителька нашого села майстриня Марія Валеріївна Ткачук. А ще вона прочитала нам свої вірші, які написала останнім часом.
Процес розпису писанок захопив дітей. Кожен з учасників цього майстер-класу розписав писанку за власним вподобанням, використовуючи традиційні орнаменти писанкарства.
По закінченні майстер-класу всі учасники подякували пані Марії за той час і зусилля, який вона приділила нам. По домівках всі розходились із власними писанками, хорошим настроєм та яскравими спогадами.
Цього ж дня культпрацівники БНТД та бібліотеки долучилися до благодійної акції, зібравши продукти до Великодня для наших захисників, воїнів АТО.








Немає коментарів:

Дописати коментар