понеділок, 8 травня 2017 р.

Марафон пам'яті " Свято, що гуртує покоління"

В Україні сьогодні відзначається День пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни 1939-1945 років.
          Цей день був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції, приуроченій до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі. В Україні донедавна відзначалося на офіційному рівні лише свято Дня Перемоги 9 травня, однак в 2014 році, коли розпочалася російська інтервенція, офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі та перемоги над нацизмом проходили два дні — 8 й 9 травня.
У 2015 році указом президента було введено День пам'яті та примирення, який відзначається 8 травня. Таким чином Україна доєдналася до всього світу у скорботі за жертвами Другої світової війни.


8 травня о 12. 00 год. в Старововчинецькому ліцеї відбувся марафон, приурочений Дню пам’яті та примирення та 72-ій річниці Перемоги у Другій світовій війні « Свято, що гуртує покоління».
Захід підготували культпрацівники Старововчинецького БНТД та бібліотеки спільно з організаторами ліцею.
Вшанували пам’ять воїнів, які полягли у Другій світовій війні  хвилиною мовчання, поклали квіти до обеліска слави, згадали земляків, які не повернулися з поля бою.
Зі святковим вітанням до присутніх звернулася секретар сільської ради Лілія Василівна Заболотнюк.
В програмі прозвучали вірші та пісні про війну, мир, героїв, які загинули, захищаючи рідну землю.
Ведучі згадали, що 2017 рік Указом Президента проголошено Роком української революції 1917 – 1921 років і що 1 травня 2017 року Україна відзначила 100-річчя формування Першого українського полку ім. Богдана Хмельницького.

В залі була оформлена книжкова виставка « Памятати заради майбутнього»





Щоб більш детальніше ознайомитися з матеріалами по даній тематиці, ми запрошуємо до книжкової виставки « Стоїть обеліск край дороги», яка оформлена в нашій бібліотеці.

А ще перегляньте віртуальну виставку « Війні немає забуття»




Немає коментарів:

Дописати коментар