пʼятницю, 12 травня 2017 р.

«Довіку Матінку шануйте, свій найсвятіший оберіг»

Велике і прекрасне слово – МАТИ.
Від нього все на світі, навіть світ.
О, як їй легко на руках тримати
Дитину, як найвищий заповіт.

Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно нагадує нам про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину в світі – Маму.
Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас усе життя. Її створив Бог на цій грішній землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського. У травні, коли прокидається від сну природа, коли у блакиті дзвенить пташиний спів, коли травою і квітами мається земля, теплий весняний вітер приносить до нас Свято Матері.

Вдячність мамі варто говорити кожен день, адже ніхто не вічний… Але є одна особлива дата – коли кожен повинен привітати свою маму.
День матері в Україні традиційно святкують у другу неділю травня. Так ведеться ще з 1999 року, після відповідного Указу президента. Щоправда, у світі відзначають День матері 13 травня. Вперше офіційним свято визнали ще у далекому 1910 році у штаті Вірджинія в Америці. Відтоді все і почалось…
У день вшанування матерів варто зупинити на мить буденний ритм свого життя і задуматися, чи не забули ми раптом про свою найдорожчу у світі людину. Тому, що це день пам’яті про матерів усього світу, коли люди віддають належне їхній праці та безкорисливій жертві задля блага своїх дітей.
В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

В нашій бібліотеці всі охочі зможуть ознайомитись з книжковою виставкою 

 «Довіку Матінку шануйте, свій найсвятіший оберіг»


Немає коментарів:

Дописати коментар