пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

22 квітня - Міжнародний день Землі


"Нехай Земля квітує всюди –
природу збережімо люди»

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

День Землі — це своєрідна масштабна акція, спрямована на привернення уваги всіх людей до існуючих і ймовірних проблем нашої планети. Більшість з них стосуються питань охорони навколишнього середовища, глобального потепління, збереження рослинності на планеті і т. д. У зв'язку з цим одним з основних заходів цього свята вважається озеленення вулиць, міст, країн тощо. Також це свято відзначається для того, щоб звернути увагу людства на те, що багатства Землі потрібно берегти, щоб передати їх наступним поколінням людей.
В Міжнародний день Землі всі мешканці можуть допомогти рідному краю та планеті в цілому шляхом наведення порядку в оточуючому середовищі, утилізації сміття та висадженню нових насаджень, а найголовніше всього на один день замінити звичний салон автомобіля на більш корисний вид транспорту, наприклад велосипед.
Різні країни святкують цей день відповідно до своїх традицій, в деяких можна почути на День Землі Дзвін Миру, який закликає людей захистити мир на планеті та зберегти красу нашого спільного дому. Також зазначають, що цей дзвін – це символ миру, спокійно життя та солідарності і дружби народів. А в іншому розумінні – це можливість закликати людей до дії з метою збереження життя на Землі!
На Дзвоні Миру є напис, який говорить: «Хай буде спільний мир у всьому світі».

З нагоди відзначення Міжнародного дня Землі в бібліотеці оформлено книжкову виставку 
   «Зберегти життя на Землі»


Немає коментарів:

Дописати коментар