понеділок, 20 лютого 2017 р.

«Помоліться за нас, рідненькі, бо тепер ми у Сотні, у Бога».

Небесна сотня білих журавлів,
душа яких летить під небесами.
Ніхто із вас вмирати не хотів,
Хай вічна пам’ять лишиться за вами.
Горить свіча і пам’яті сльоза
додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –

Героїв Україна пам’ятає.

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.
Річниця розстрілу Майдану є для України нагадуванням про одну з найтрагічніших подій сучасної історії країни.
В пам'ять про полеглих за майбутнє України та вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, 20 лютого 2017 в приміщенні Старововчинецького ліцею була проведена година памяті «Помоліться за нас, рідненькі, бо тепер ми у Сотні, у Бога». Захід підготували працівники Старововчинецького БНТД О. Балан  та А. Балан  , завідуюча бібліотекою В. Кінащук та учні Старововчинецького ліцею під керівництвом С. Тюфтій.
Прозвучали пісні про Небесну Сотню «Тільки щоб не даремно» у виконанні А. Вентонюк та О. Тюфтій, «Не твоя війна» - виконала О. Рокоча, «Живий, матусенько, живий» у виконанні О. Овачук. НАФК «Вишиванка» виконав твір на слова Т. Шевченка « Ой три шляхи широкії» та «Їхав козак на війноньку».
З вуст читців прозвучали вірші «Пливуть гроби», «Розмова з Шевченком», «Ніколи не вмре Україна».
Хореографічну композицію «Козацька воля» продемонстрували учасники танцювального колективу.
Глядачі мали змогу переглянути зворушливі відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані, прослухати неофіційний жалобний гімн “Гей, плине кача…”
       Учасники заходу запалили свічі пам'яті і вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО.
В залі була виставка « Навіки в памяті народній»
Захід закінчився «Молитвою за Україну»



Немає коментарів:

Дописати коментар