вівторок, 14 лютого 2017 р.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав


15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004).
Жодна війна не має виправдання. Навіть якщо в бою вбито одну людину. Війна в Афганістані тривала більше 9 років. Загинули десятки тисяч людей. Тисячі отримали поранення. Сотні колишніх воїнів померли від ран. Убитим і живим не було і нема за що виправдовуватися. Їх нема в чому звинувачувати. Але їх варто пам’ятати. Потрібно пам’ятати цю війну, цю трагедію...

14 лютого 2017 року  працівниками будинку народної творчості та дозвілля та бібліотеки села Старий Вовчинець була проведена година пам’яті і мужності учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав «Афганістан – ти біль в моїй душі».
Згадали земляків, які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Це  Сигидін Іван Васильвич, Садагурський Костянтин Степанович, Поповинюк Микола Ілліч.
Запросили сім’ю Василя Рошкульця, який служив в Афганістані, але трагічно загинув в мирний час, його однокласників, друзів.
Відвідали могилу , поставили квіти та щиро помолилися за упокій душі Василя Рошкульця та всіх полеглих героїв-афганців.
До уваги користувачів та запрошених була запропонована книжкова виставка « Афганістан – чия у тім вина?», де розміщені матеріали та книги в яких описуються трагічна афганська війна. Завідуюча бібліотекою Віра Кінащук провела огляд книжкової виставки.
Ми схиляємо голову в скорботі перед світлою пам`яттю полеглих, з глибокою шаною згадуємо усіх, хто загинув під час виконання військового обов’язку, хто не повернувся з «гарячих точок» планети.
Ми не маємо права забувати героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки за межами України.
З вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд з нами. У цей пам’ятний день бажаємо їм міцного здоров’я, щастя, добра, миру та злагоди у родинах!











Немає коментарів:

Дописати коментар