пʼятниця, 18 лютого 2022 р.

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

           
 
День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20-го лютого в знак вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

З цієї нагоди 18 лютого за участю учнів 9 класу Старововчинецького ліцею (кл. кер. Тетяна Гуцуляк) та учасників художньої самодіяльності БНТД було проведено годину памяті «Небесна Сотня в небо йде». На заході були присутні староста сіл Старий Вовчинець та Біла Криниця Лілія Заболотнюк, заступник з виховної роботи Старововчинецького ліцею Катерина Передерко, педагог-організатор Галина Єремій.

Затамувавши подих, учасники заходу слухали розповідь керівника гуртка «Юні екскурсоводи-музеєзнавці» Лідії Гищук. Вона поділилася спогадами і емоціями про Майдан, очевидцями якого були і її діти, тільки до тих кривавих подій.  Лідія Петрівна звернулася до старшокласників, щоб вони не були байдужими. Не забували тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього. Вони загинули, щоб ми жили у вільній, щасливій, квітучій країні - Україні, яку ми щиро любимо і якою пишаємося!

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять про полеглих на Майдані.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!»











 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар