вівторок, 15 лютого 2022 р.

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

             
            Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Пам'ятна дата встановлена Указом Президента нашої держави в 2004 році і приурочена до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

У цей день ми висловлюємо слова глибокої поваги тим, хто пройшов вогненними шляхами Афганістану та інших країн. Сьогодні ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу.

Культпрацівники Старововчинецького БНТД та бібліотеки поставили квіти на  могилі Рошкульця Василя Васильовича , воїна-афганця, який пережив страхіття війни, а помер у мирний час. Були присутні також син та сестра Василя Рошкульця.

В бібліотеці було проведено коментований перегляд матеріалів «Афган – мій біль».  Зі словами шани і вдячності згадали наших воїнів-односельців, які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані.

Воїни інтернаціоналісти завжди були і є прикладом мужності та відваги. У кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в різних країнах, хто зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, війна залишила болючу рану у серці та назавжди закарбувались в пам’яті.

Ми не маємо права забувати героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки за межами України.









Немає коментарів:

Дописати коментар