понеділок, 4 листопада 2019 р.

Вони прославили наше село


          Третього листопада в Старововчинецькому будинку народної творчості та дозвілля відбувся творчий звіт працівників будинку культури та бібліотеки села Старий Вовчинець.  
Тематична частина на тему «Видатні особистості  минувшини та сьогодення в культурі нашого села» мала на меті вшанування пам'яті та творчості відомих наших земляків, які зробили вагомий внесок у розвиток культури.
Вірші про село прочитали переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Найкращий читач України - 2017" Анастасія Броска та переможець районного огляду читців-декламаторів «Хвилююче слово пророка» Христина Качуляк.


 Виступ ведучих Олександри Качуляк та Анни Вакарюк  базувався на презентації біографій видатних людей нашого села. Це такі, як відомий український художник Л. О. Копельман, Топало Іван Касіянович - етнограф, педагог,   дослідник народної культури, засновник музею у селі, берегиня народних звичаїв Червінська Фрозія Іванівна, Василь Петрович Жовтюк, педагог, етнограф, гуморист та інші.
На свято була запрошена Олександра Григорівна Приходько-Возняк, яка 14 років працювала у нашій Старововчинецькій школі. Вона видала книгу про Івана Касіяновича Топало «Спадок». Також написала слова до пісні «Старий Вовчинець», яку покладено на музику також нашої землячки Віри Франчук, висококваліфікованого викладача Глибоцької музичної школи.
Пісні «Старий Вовчинець» та «Роде наш прекрасний» прозвучали у виконанні НАФК «Вишиванка»
Віра Франчук розповіла про себе і заспівала свою нову пісню.
Тематична частина супроводжувалася слайд презентацією та відео про відомих земляків.
Всі охочі мали змогу переглянути матеріали виставки «Видатні особистості в культурі мого села» та ознайомитися з прекрасними роботами народних майстринь Надії Остафійчук, Валерії Ткачук, Ольги Вінтоник та Галини Гурєв.

Тематична частина продовжилася концертною програмою за участі учасників художньої самодіяльності Старововчинецького БНТД.
Були представлені вокальні номери у виконанні Анни Кирилюк, Оксани Рокочі, Анни Вентонюк, Віки Горечка, Маргарити Малофій, Домніки Пушкель. Дует у складі Валентини Буніховської та Домніки Пушкель.
 Танцювальний колектив складі  Анни Вентонюк, Каріни Бобу та Марії Молофій            виконав сучасні танці.      Дитячий сучасний танець «По дорозі жук» у виконанні дитячого танцювального колективу «Сонечко».                   
Вірш Ліни Костенко «Доля» продекламувала група читців.
Сценку «Баба Параска та баба Палажка» І. Нечуя-Левицького чудово зіграли Ольга Вінтоник та Галина Гурєв.
НАФК «Вишиванка» відтворив народний старововчинецький обряд «Хрестини».
Свято закінчилося піснею «Щастя, добра і любові»  у виконанні Анатолія Балана, Олександри Тюфтій та Анни Вентонюк.
Зі словами вдячності до учасників свята звернулися сільський голова Петро Остафійчук  та директор Старововчинецького БНТД Оліяна Балан.


Немає коментарів:

Дописати коментар