середу, 27 листопада 2019 р.

27 листопада - 156-а річниця від дня народження Ольги Кобилянської


«Усі мої думки тобі, народе вільний,
і пісня серця, музика душі тобі!»

Ольга Кобилянська

  Сучасниця Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського, видатна наша землячка, Ольга Кобилянська до свого визнання пройшла тернистий, сповнений наполегливої праці шлях. Вона сміливо увійшла в літературу як горда, гідна поваги, вихована і вишукана українка.
Кращі твори О. Кобилянської перекладено на багато мов, а такі як «У неділю рано зілля копала», «Земля», «Царівна» були екранізовані та й сьогодні з великим успіхом ідуть у театрах нашої країни і за кордоном.

Інтерес до її творчості, і читацький, і науковий, не тільки не згасає, але й набуває нової сили, поглиблюється. Пишуться наукові праці, твори для дітей про дитинство письменниці, перевидаються давно не публіковані твори. На уроках української літератури вивчають творчість О. Кобилянської.
У нашій бібліотеці розгорнуто книжкову виставку "Величава духовна квітка Буковини", на якій представлено матеріали про життєвий та творчий шлях письменниці, фотографічні матеріали, підбірку її творів, серед яких повісті «Людина», «Земля», «В неділю рано зілля копала», «Царівна», роман «Апостол черні».
Бібліотека запрошує всіх бажаючих до прочитання творів О. Ю. Кобилянської.




Немає коментарів:

Дописати коментар