четвер, 27 червня 2019 р.

28 червня - День Конституції України


Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.
В переддень Дня Конституції, 27 червня,  будинком культури та бібліотекою було проведено годину державності «Конституція України – символ незалежності держави»
Директор БНТД О. Балан та завідуюча бібліотекою В. Кінащук ознайомили присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України (28 червня 1996 року).
Діти переглянули відео «Конституція незалежної України: історія свободи» та «День в історії». Їм було цікаво дізнаватись про державні символи України та відповідати на питання правового лабіринту «Лабіринтами права».
Завідуюча бібліотекою ознайомила читачів з матеріалами книжкової виставки «Конституція України – головний підручник життя», презентувала читачам літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.








Немає коментарів:

Дописати коментар