середу, 20 лютого 2019 р.

«Живим уклін – загиблим слава»


Небесній Сотні шана й молитви,
За чисті душі, що злетіли в небо.
Їм шлях високий Боже, освіти.
І в мирі, Господи, прийми до Себе.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.
 І сьогодні, 20 лютого, ми зібралися для того, щоб помянути й вшанувати Небесну Сотню.

Культпрацівники Старововчинецького будинку народної творчості та дозвілля  та  бібліотеки провели урок пам’яті «Живим уклін –  загиблим  слава» у приміщенні у Старововчинецького ліцею.
Ліцеїсти в скорботі й з великою вдячністю згадали Героїв світлої пам’яті Небесної Сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками.
Також  мали змогу переглянути зворушливі відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані, прослухати неофіційний жалобний гімн “Гей, плине кача…”
В ліцеї пройшла акція «Ангели памяті».
В бібліотеці читачі можуть ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Небесна Сотня – то в серцях вогонь»
Герої не вмирають! Вони тут, з нами на Землі! Їхні душі героїчним жовто-блакитним полум’ям горять! А ми повинні жити гідно, щоб святу Небесну Сотню нізащо, ніколи не забути.
Цей сум, не просто свічка, яку можна поставити десь на згадку. Щемить серце, болить душа. Та слава героїв невмируща! Майдан забути неможливо. Ви в нашому серці назавжди!!!









Немає коментарів:

Дописати коментар