неділю, 4 грудня 2016 р.

Всеукраїнський тиждень права

В Україні щороку на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини проводиться Всеукраїнський тиждень права.
Загальна декларація вперше в історії визначила коло основних прав і свобод людини. Крім основних прав людини, у ній докладно перелічуються політичні, громадянські права і свободи людини, а також права в економічній, соціальній і культурній сферах. На цьому документі ґрунтується значна кількість міжнародних договорів з прав людини, які мають обов’язковий характер та є частиною національного законодавства України.
Вперше Всеукраїнський тиждень права було проведено у 2008 році. Ініціатором проекту стала Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України. Тоді ж ініціативу молодого покоління правників підтримав Президент України, видавши Указ від 8 грудня 2008 року № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права».
Тиждень права має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та культури громадян, а також створення сильної демократичної держави.
У рамках проведення всеукраїнського тижня права в бібліотеці можна ознайомитись з виставкою «Права у моєму житті», на якій представлено літературу, яка відображає дану тематику.


Немає коментарів:

Дописати коментар