вівторок, 14 червня 2016 р.

Берегині народних звичаїв та обрядів


12 червня 2016 року о 17. 00 год. в БНТД села Старий Вовчинець працівниками будинку культури та бібліотеки було проведено тематичний вечір з нагоди ювілейних дат  Фрозії Іванівни Червінської (95 років) та Вероні Флорівни Бугні ( 75 років) «Берегині народних звичаїв та обрядів».
 В танцювальному залі красувалися виставки обох ювілярок. Це вишиті сорочки, виткані килими, горботки, вишиті подушки, ясики та інші.
Ведучою на вечорі була директор БНТД О. Балан.
Багато гарних слів було сказано на адресу ювілярок. Ф. І. Червінська у свої 95 років бере активну участь у творчому житті села. 30 років Вероня Флорівна Бугня є учасницею НАФК «Вишиванка». З вітальним словом до ювілярок звернувся сільський голова П.Р.Остафійчук, начальник відділу культури та туризму О.М.Рєпіна та керівник делегації комуни Кендешти Ботошанського повіту Румунії Николай Патенський.
Глядачі мали можливість почути тріо у складі Фрозії Іванівни, її дочки Феліції та внучки Марії, а праправнучка Марійка привітала прапрабабусю і подарувала квіти. Вероня Флорівна заспівала разом з «Вишиванкою» народну пісню « Ой над ставом, над ставочком».
На екрані демонструвалися фотографії з життя ювілярок.
Концертна програма розпочалася українським народним танцем «Рушничок» у виконанні молодшої танцювальної групи «Едельвейс». Далі приймали участь солістки Надія Заболотнюк та Анна Кирилюк.
Фольклорний аматорський колектив «Кумоньки» села Слобідка привітав ювілярок і виконав для них декілька українських народних пісень (керівник В. Романюк). «Молдавські візерунки», румунські народні пісні глядачі мали змогу почути у виконанні троїстих музик. Солістка Д. Пушкель.
Гості з Румунії – духовий оркестр «Флоріле Буковіней» виконав чотири композиції, а дует у складі Василя Скутельника та Соріна Шевкалюка   чотири українські народні пісні.
Бурхливими оплесками зал зустрів виступ музичного гурту «Весільний тараф»
В залі була представлена книжкова виставка «Берегині народних звичаїв»


Немає коментарів:

Дописати коментар