суботу, 20 лютого 2016 р.

День Героїв Небесної Сотні

Майдан. Мабуть, нині це слово знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності — це не тільки велика й головна площа в центрі Києва, Майдан — це небажання жити в системі тоталітарної корупції і малограмотної влади, що розграбувала країну. Це прагнення жити за європейськими стандартами. За це Україна заплатила більш як сотнею людських життів та кількома сотнями покалічених людей.

Їх назвали Небесною Сотнею — українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями та за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.
Серед Героїв Небесної сотні — 2 наших земляків: Щербанюк Олександр Миколайович та Аксенин Василь Степанович.
День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

В бібліотеці оформлено перегляд літератури «Небесна Сотня – то в серцях вогонь»

       Щоб віддати належну шану мужнім учасникам Революції гідності, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави у Старововчинецькому ліцеї розпочали перший урок, 19 лютого, виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання, директор ліцею Чапля Дмитро Петрович пригадав учням події тих трагічних та доленосних днів, а учні приурочили пам'яті героїв вірші та пісню.






Немає коментарів:

Дописати коментар