понеділок, 15 лютого 2016 р.

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

      
 Сьогодні в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
У цей день ми висловлюємо слова глибокої поваги тим, хто пройшов вогненними шляхами Афганістану та інших країн. Сьогодні ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу. Ми схиляємо голову в скорботі перед світлою пам`яттю полеглих, з глибокою шаною згадуємо усіх, хто загинув під час виконання військового обов’язку, хто не повернувся з «гарячих точок» планети.
         Ми не маємо права забувати героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували наші земляки за межами України.

« Афганістан – ти біль в моїй душі» - саме  під такою назвою пройшов вечір-спомин у Старововчинецькому БНТД в приміщенні бібліотеки 15 лютого. На вечорі були присутні син та сестра Василя Рошкульця, який служив в Афганістані, а помер у мирний час і вже 10 років як відійшов у вічність. Завідуюча бібліотекою Віра Кінащук згадала всіх, хто віддав своє життя з нашого Глибоцького району. Зі словами гордості і вдячності згадали наших воїнів-односельців, які виконували інтернаціональний обовязок в Афганістані. Це Сигидін Іван Васильович, Садагурський Костянтин Степанович, Поповинюк Микола Ілліч. На вечорі були присутні культпрацівники БНТД, секретар сільської ради Лілія Заболотнюк, рідні та близькі Василя Рошкульця.
            Згодом всі разом відвідали могилу , поставили квіти та щиро помолилися за упокій душі Василя Рошкульця та всіх полеглих героїв-афганців.








Немає коментарів:

Дописати коментар