неділю, 21 червня 2020 р.

22 червня - День Скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні.


Кожного року ми вшановуємо світлу пам’ять українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і біллю у кожну українську родину увірвалася ця жахлива трагедія. 
За підрахунками інституту історії України НАН України, в лавах Червоної армії загинуло 3,5–4 млн українців, у партизанських формуваннях — від 40 до 60 тис., у загонах ОУН та УПА — понад 100 тис. Прямі людські втрати України, за оцінками цього інституту, становлять 8–10 млн, демографічні — 10–13 млн осіб.
           Нам, нащадкам справжніх героїв, залишається зберегти пам’ять про тих, хто здобув перемогу у найкровопролитнішій війні XX століття.
Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.
Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі.
                  Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!






Немає коментарів:

Дописати коментар