середу, 22 квітня 2020 р.

22 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ

      День Землі
Відео для запиту "день землі заходи"
Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі, свято любові та турботи про нашу спільну домівку. День Землі вперше відзначили в 1970 році. Близько 20 млн осіб, обурених розливами нафти, забрудненням повітря і річок, вийшли тоді на вулиці, щоб висловити свій протест у зв’язку з екологічною кризою. Це була найбільша акція громадянської активності, і урядам довелося прислухатися: були прийняті законодавчі акти щодо захисту навколишнього середовища і відповідні агентства. Це була перемога, яка продемонструвала силу суспільної єдності.
Саме сьогодні люди у всіх куточках нашої планети мають нагоду замислитися про збереження оточуючого середовища, багатств природи. А також, про необхідність порозуміння між людьми та об’єднання зусиль заради досягнення миру і добробуту для всіх жителів Землі.
Акції та заходи до Всесвітнього дня Землі спонукають людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля, привертаючи чимало уваги з боку медіа, окремих політиків і звичайних громадян.
У 2020 році відбудеться ювілейний 50-й День Землі.
В наші дні День Землі - один з найбільших заходів в світі. Його відзначають понад мільярд людей в різних країнах. Щороку для події обирається актуальна тема.
Людство теж частина цього організму, та, на жаль, вплив людської діяльності на  нашу планету дуже часто є негативним. Вирубка лісів, виснаження та забруднення ґрунту, скорочення чисельності популяцій тварин, забруднення води та атмосфери – це далеко не повний перелік негативних аспектів людського впливу на Землю. Особливо значної гостроти екологічні проблеми досягають в густонаселених та індустріальних районах. Саме тому Міжнародний день Землі є таким важливим святом.
Не дивлячись на те, що наразі увага планети прикута до боротьби з пандемією, зміни клімату залишаються не менш важливою проблемою і вимагають невідкладних заходів.
В ООН вважають, що пандемія ще раз продемонструвала уразливість людства і всієї планети перед лицем глобальних загроз. На думку Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, якби нам вдалося досягти великих успіхів у виконанні Цілей сталого розвитку та Паризької угоди по клімату, ми були б краще підготовлені до боротьби з пандемією.
В ООН закликають сьогодні всіх людей доброї волі, як і 50 років тому, об’єднатися на захист планети і послати потужний сигнал світовим лідерам: настав час діяти! Необхідно запобігти зміні клімату, захистити біорізноманіття та зупинити знищення природи.



Немає коментарів:

Дописати коментар