пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

«Береженого Бог береже, а козака шабля»


14 жовтня в Україні відзначатимуть декілька свят: День Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, день заснування УПА, День Захисника України.
Це свято, яке  увібрало  в  себе  багаті  та славні  ратні  традиції, уособлює  мужність  і  героїзм  оборонців  та визволителів  рідної  землі  на всіх  етапах  її  історії.
10 жовтня в бібліотеці було проведено патріотичну годину  «Береженого Бог береже, а козака шабля» з учнями 5-А класу Старововчинецького ліцею (Кл. керівник Ж. В. Козачук).

Це була прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність,  висловити вдячність героям сьогодення – українським солдатам, які боронять державу від зазіхань північного сусіда-агресора, вшанувати тих, хто поклав на Сході своє життя.
Діти переглянули відеоролики про козаків та про бойові дії на сході України, з цікавістю відповідали на питання вікторини «Подорож стежками захисників України». Зав. бібліотекою ознайомила дітей з матеріалами виставки «За Україну, за її волю», де вони дізналися про учасників АТО з нашого села та про подвиг загиблих, серед яких і наші краяни - Ілля Василаш, Кстянтин Лукянюк, Віталій Копачук, Іван Іліка, Володимир Анадимб.
      Захищати Батьківщину, свою землю, свою домівку - це святий обов`язок кожної людини. Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!

 





Немає коментарів:

Дописати коментар