суботу, 24 листопада 2018 р.

«Культура у житті мого села»


23 листопада відбувся творчий звіт працівників культури (будинку культури та бібліотеки) села Старий Вовчинець на тему «Культура у житті мого села».
На творчому звіті були присутні: сільський голова Петро Остафійчук,  головний спеціаліст відділу культури і туризму РДА Олена Сандуляк, директор Глибоцького РКБТД Роман Нагірний та бібліотекар дитячої районної бібліотеки Анжеліка Рубанець.


Ведучими тематичної частини були Олександра Качуляк та Анастасія Воробець. Вони розповіли про село Старий Вовчинець, його красу, серед якої народжуються люди красиві не тільки зовні, але й душею, багаті і щедрі на добро, на ласку, на таланти.
Також вони розповідали про важливість закладів культури, які є єдиним центром духовності, місцем де зберігається історія, слово, книга, традиції – все те, що робить нас людянішими і без чого народ перестав би існувати.
Анастасія Гринчук та Олександра Тюфтій декламували вірші про село та про носіїв культури. У виконанні вокального ансамблю прозвучали пісні "Старий Вовчинець" та "Мамина криниця". Анна Вентонюк виконала пісню "Благослови".
Тематична частина супроводжувалася слайд презентацією та відеороликом про роботу будинку народної творчості та дозвілля та бібліотеки.
Тематична частина продовжилася концертною програмою за участі учасників художньої самодіяльності Старововчинецького БНТД.
Були представлені вокальні номери у виконанні Анни Кирилюк, Оксани Рокоча, Анатолія Балана.  Іван Василович, Борис Жижій та Анастасія Воробець прочитали гуморески «У кожного свій хліб» та «Розмова між Іваном та Аницею».
  Позитивні емоції у серці кожного присутнього залишив квартет «Маленька скрипка» з піснею «Я хочу співати». Танцювальний колектив виконав сучасні танці «Не твоя війна» та «Кілосса». У виконанні квартету було представлено театральну композицію «Ой, у вишневому саду». А також  прозвучали українські народні пісні у виконанні народного аматорського фольклорного колективу «Вишиванка» «Червона калина» та «Правда, люди, правда».
На завершення свята прозвучала пісня «Господи, помилуй» у виконанні Анатолія Балана та Анни Кирилюк.
Присутні мали змогу ознайомитись з інформаційною виставкою «Культура у житті мого села».
Зі словами вдячності до учасників художньої самодіяльності звернулися сільський голова Петро Остафійчук  та директор Старововчинецького БНТД Оліяна Балан.
Підсумки творчого звіту підвів директор Глибоцького РКБТД Роман Нагірний.
Нашій громаді  потрібна культура, звернена до майбутнього, але укорінена в могутні традиції. Хай вона буде відкритою і доступною кожному.
                   Як кажуть, кожен народ існує доти, доки живе його культура.








Немає коментарів:

Дописати коментар