вівторок, 8 травня 2018 р.

Війні немає забуття

Нехай Вічні вогні на могилах горять,
Перед ними завжди на коліна ставайте.
Пам’ятайте живих і померлих солдат,
Схиліть голови – шану віддайте!

В Україні сьогодні відзначається День пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни 1939-1945 років.
Війна. Просто слово. П'ять літер. Але скільки асоціацій пробуджує в нас воно! Біль, героїзм, патріотизм, туга за близькими людьми, ненависть та любов...

8 травня о 12. 00 год. в Старововчинецькому ліцеї відбувся марафон пам’яті, присвячений Дню  пам’яті та примирення та 73-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні « Поклонімося ж тим, хто кував Перемогу», який підготували культпрацівники Старововчинецького БНТД та бібліотеки спільно з ліцеєм, зокрема учнями 8 – Б класу (кл. керівник С. М. Тюфтій).
            Ведучі заходу іще раз пригадали присутнім  про мільйони людей, життя  яких забрала Друга світова війна. Згадали наших односельчан, які не повернулися до своїх родин з поля бою, а також тих земляків, які зараз , не шкодуючи свого життя захищають неньку – Україну. Вони з гідністю несли і несуть бойову службу в лавах Збройних Сил України.
Було вшановано пам'ять всіх загиблих захисників України, тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, хвилиною мовчання та покладено квіти до  Обеліска слави.
З вітальним словом до присутніх звернулися сільський голова П. Р. Остафійчук та директор ліцею Д. П. Чапля.
В програмі прозвучали вірші та пісні на воєнну тематику :«Перемога» (О. Рокоча), «Смуглянка» ( О. Тюфтій та А. Вентонюк), « Ти, солдат України» (О. Овачук), «Плакала калина» ( А. Вентонюк) та ін.
Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Щоб більш детальніше ознайомитися з матеріалами по даній тематиці, ми запрошуємо Вас до книжкової виставки « Стоїть обеліск край дороги», яка оформлена в нашій бібліотеці.
А ще пропонуємо переглянути віртуальну виставку « Війні немає забуття»









Немає коментарів:

Дописати коментар