вівторок, 10 січня 2017 р.

«Діва Сина породила, усю землю звеселила»


9 січня у БНТД села Старий Вовчинець  відбулося свято зимового фольклору «Діва Сина породила, усю землю звеселила». Усі охочі мали змогу долучитися до благодійної акції на допомогу дітям-інвалідам села «Добро і милосердя єднають серця», яку організувала Світлана Корнієнко.
Гостей та учасників свята привітала директор БНТД Оліяна Балан. За традицією на сцені відбувся обряд «Свята вечеря», а учасники концертно-театралізованої бригади виступили з різдвяним вертепом. У виконанні М. Молофій, В. Горячко, Ю. Рошкулець, О. Овачук, О. Рокочі, А. Кирилюк, народного аматорського фольклорного колективу «Вишиванка» прозвучали українські народні колядки та щедрівки, а щедро засівали на добро М. Гуменюк, Т. Воробець, В. Тюфтій та Н. Воробець.
Ольга Карпюк та її донька Аліна виконали низку румунських народних колядок. Того святкового дня на сцені дебютували жіночий квартет «Господиня» та чоловічий гурт «Два кольори». Глядачі побачили й вовчинецьку переберію, так звані «коляґи» (кушнірівську та сільську). Їхні калфи привітали присутніх з Різдвом Христовим та запросили на традиційні масові гуляння.
 Усі охочі мали змогу переглянути тематичну книжкову виставку «Добрі свята приходять у дім». 




Немає коментарів:

Дописати коментар