неділю, 20 листопада 2016 р.

День гідності і свободи

В Україні 21 листопада відзначають День гідності і свободи. Свято встановлено указом президента України Петра Порошенка в 2014 році.
День гідності і свободи відзначається на  честь початку двох революцій: Помаранчевої Революції і Революції Гідності.

В указі глави держави сказано, що свято було затверджено для збереження і донесення до сучасного та майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також на знак належної поваги до патріотизму та мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року - лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод і національних інтересів держави та її європейського вибору.

Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Перестати бути рабом, не боятись, бути гідним і бути чесним перед собою. Саме ці речі дозволяють побачити в будь-якій людині Особистість. Вони викликають повагу навіть у ворогів. Завдяки цим категоріям людина залишається внутрішньо вільною за будь-якого режиму і будь-яких обставин.
Давайте будемо гідними, вільними і чесними людьми! Нехай у ваших серцях завжди живе почуття гордості на нашу Велику Батьківщину! Миру, щастя та добробуту вам і вашим близьким! Пишаймось, що ми українці!
В бібліотеці проведено інформаційну годину "Вічна слава безсмертю хоробрих, що кличуть на подвиг живих!" та оформлено книжкову виставку "Небесна Сотня - то в серцях вогонь"




Немає коментарів:

Дописати коментар