вівторок, 11 жовтня 2016 р.

"Вишиванці - 30!"

9 жовтня 2016 року у Старововчинецькому будинку народної творчості та дозвілля відбувся творчий вечір народного аматорського фольклорного колективу «Вишиванка», з нагоди 30-річчя заснування.
Мешканці села, представники влади району, депутатського корпусу обласної ради, поважні гості із Румунії, представники творчої громадськості краю прийшли привітати НАФК "Вишиванку" з нагоди славного ювілею творчої діяльності. За три десятиліття колектив представляв Україну на міжнародних фестивалях в Угорщині, Румунії. Був представником від Глибоччини на фестивалях в Івано-Франківській області, Тернопільщині, на відкритті Полонини в Путильському районі,  приймав участь у творчому звіті Чернівецької області у місті Києві в національному палаці «Україна», у місті Новоград- Волинському на фестивалі «Лесині джерела» тощо.

Учасниками колективу є понад 20 людей різного віку та професій. З 2007 року "Вишиванка" гордо крокує світом зі званням «народний», в репертуарі понад 50 народних пісень, десять обрядів.
Директор БК, організатор та ведуча заходу Оліяна Балан щирим словом характеризує  кожну учасницю, згадує засновників, діти дарують букети квітів. "Вишиванка" вітається з присутніми піснею-візитівкою « Вишиванка».
            Подарунки та теплі слова вдячності висловлюють сільський голова Петро Остафійчук, заступник голови Глибоцької райдержадміністрації Ілля Лопуляк, депутат обласної ради, начальник Чернівецької митниці державної фіскальної служби Микола Салагор, начальник відділу культури Олена Рєпіна, тощо.
Голова української діаспори в Румунії вручив кожній учасниці по номеру часописів, в яких висвітлено останній візит "Вишиванки" до сусідньої країни.  Провідний методист РКБТД Алла Сторожук - вітання від творчого колективу району.
Друга частина заходу - це мистецьке свято - VІ фестиваль народного мистецтва «Людська стежина – вишитий рушник», в якому беруть участь аматори Глибоччини: танцювальний колектив "Барвінок" із Корчівців, співоча родина Харена із с. Стерче, фольклорні колективи сіл Слобідка «Кумоньки», Михайлівка "Забава", Кам`янка "Кам`янчанка" , Черепківці "Калинонька", Сучевени - Марія Чиботар.
Свято завершилося бурхливими оплесками, словами вдячності і захоплення та спільним фото на згадку.

В танцювальному залі була оформлена виставка учасників колективу «Вишиванка», фуршет для гостей. Також була оформлена книжкова виставка " І на тім рушникові"







Немає коментарів:

Дописати коментар