вівторок, 26 квітня 2016 р.

Гріх непростимий - Чорнобиль

                      Ти відомий сьогодні кожному —
                      Не ім’ям своїм, а бідою.
                      Тою вулицею порожньою
                      Понад Прип’ятською водою
 
    
                       26 квітня -  найтрагічніша дата в історії нашого народу. Цей день увійшов в історію трагічною датою. На багатостраждальній українській землі сталася жахлива техногенно - екологічна катастрофа, якої людство ще не знало. Саме цю сумну дату Генеральна Асамблея ООН визначила як Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

          Минають роки, все далі віддаляючи нас від страшних квітневих подій 1986 року. У цей день небо над квітучим і спокійним Поліссям покрилося зловісною хмарою радіаційного диму. Наче було це вчора, а минуло вже 30 років з дня жахливої катастрофи на Чорнобильській атомній станції. Але навіть час не здатний стерти з обпалених страшною трагедією людських душ спогадів про аварію, яка забрала життя десятків тисяч, завдала шкоди здоров’ю мільйонам наших співвітчизників.
            З нагоди чергової річниці Чорнобильської катастрофи в бібліотеці пройшла година роздумів " Чорна спадщина Чорнобиля". Зав. бібліотекою розповіла про найстрашнішу за наслідками катастрофу минулого тисячоліття. Чотири букви – ЧАЕС – стали символом трагедії, яка доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом безжалісної радіації, перетворюючи свої жертви в безпомічних людей.  
            Провела бібліографічний огляд літератури  «Знак біди: слідами Чорнобильської трагедії». Було переглянуто віртуальну виставку "Пропусти Чорнобиль крізь серце"







     

Немає коментарів:

Дописати коментар