середа, 26 квітня 2023 р.

«Чорнобиль – скорбота пам’яті людської»

Чи знаєш ти, світе,

як сиво ридає полин,

Як тяжко, як тужно

моєму народу болить!

        Чорнобиль… Трагедія… Пам'ять…

37 років тому вогонь Чорнобиля зруйнував долі мільйонів людей, а масштаби наслідків відгукуються і сьогодні. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.

  З нагоди цієї трагічної дати бібліотека спільно зі Старововчинецьким БНТД провели годину-реквієм «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської» для учнів 8-го класу Старововчинецького ліцею, де було проаналізовано причини та наслідки найбільшої техногенної катастрофи в історії людства, ознайомилися з хронікою подій та історичними фото-відео матеріалами трагедії на ЧАЕС.  Завідувачка БНТД О. Балан розповіла, як через 36 років після трагедії на АЕС з’явилася нова загроза вибуху через війну, яку розв’язала росія проти України: війна і Чорнобиль: хронологія подій.

Пам'ятаючи про темні сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Їхній подвиг назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу.

Учасники заходу вшанували пам'ять героїв, які захистили нас від цього лиха хвилиною мовчання. Також ознайомились з книжковою виставкою-застереженням "І гіркота пече полинна…"», на якій розміщені документальні та художні книги, що висвітлюють жахливі наслідки аварії. Переглянули віртуальну виставку «Чорнобиль – наша печаль та скорбота» та відеоролик Чорнобильська АЕС! Як сталася аварія на ЧАЕС?»

Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. 













Немає коментарів:

Дописати коментар