четвер, 29 квітня 2021 р.

З Великоднем!


Радість з неба ся являє,

Паска красна день вітає,

Радуйтеся щиро нині –

Бог дав радість всій родині,

Бог дав радість нам з небес,

Христос воскрес!

Христос воскрес!

Наближається одне з найбільших християнських свят — Великдень. Всі ми чекаємо це свято з піднесеним настроєм, надіями та сподіваннями.

Свято Світлого Христового Воскресіння – головна подія року для православних християн. Великдень — день, у який християни святкують Воскресіння Ісуса Христа, що сталося на третій день після його смерті. Великдень – це  найважливіше християнське свято, яке виказує радість з приводу перемоги Божого Сина над Смертю та вічним Забуттям. У Воскресінні християни бачать підтвердження життя після смерті, що і є головним змістом святкування.

Запрошуємо усіх користувачів бібліотеки с. Ст. Вовчинець відвідати книжкову виставку-інсталяцію   «Великодній вернісаж», яка присвячена відзначенню одного з найбільших і найсвітліших релігійних свят – Христового Воскресіння.

        Про походження свята та народні традиції, особливості відзначення Великодня в Україні, про походження одного із важливих символів цього свята в Україні – писанку розповідають видання, які представлені на презентованій книжковій виставці-інсталяції. Відвідувачі виставки зможуть ознайомитися із книгами українських етнографів, які висвітлюють національні особливості українських Великодніх свят. 




Немає коментарів:

Дописати коментар